Уеб дизайн и изработка на уеб сайтове // Уеб студио GlideDesign

 

Skyhook Wireless съди Google

Преди два дни, Skyhook Wireless публикува съобщение за пресата озаглавено „Skyhook добавя Location Engine към приложението за Android OS „Layar“.“


Обаче в момента нещата не са толкова удобни между Skyhook и Google, понеже първото дружество съди второто заради бизнес намеси и нарушение на патентни права. Skyhook е нещо като „голям играч“ в разработката на локационни приложения. Те бяха партньори с Apple, а също така имат сделки и с AOL, Navteq и Samsung (както и други организации), откакто са създадени през 2003 година.


Относно исковете на Skyhook към Google, Стейси Хиджинботам съобщи този следобед, „Skyhook твърди, че Google се възползват от отношенията си с производители на мобилни апарати, в това число и Motorola, за да блокират използването на GPS софтуера на Skyhook на мобилните устройствана, което е в нарушение на договорите между Skyhook и Motorola и загубите възлизат на милиони.“ Освен това, „С второто си дело, Skyhook твърди, че Google нарушава четири от техните патенти.“ Skyhook, които са базирани в Бостън, завеждат делото във Върховния съд на Масачузетс и в Щатския Окръжен съд на Масачузетс, и ние ще Ви съобщаваме за всички значителни актуализации, по случая.

 
 
 
X