Уеб дизайн и изработка на уеб сайтове // Уеб студио GlideDesign

 

Бивш служител на Google осъществил достъп до личната информация на малолетни и непълнолетни

Това е една история, която вероятно ще раздразни много хора. Тя включва бивш инженер от Google, който нарушава личната сигурност на потребителите, както и личния живот на непълнолетните лица.


Адриан Чен пише:


Инженер от Google шпионирал четири непълнолетни тийнейджъри в продължение на месеци, преди дружеството да бъде уведомено за злоупотребите.

Дейвид Барксдейл, 27-годишен бивш инженер на Google, многократно се възползвал от позицията си като член на елитна техническа група в компанията, за да си осигури достъп до акаунтите на потребителите, нарушавайки личния живот на най-малко четири непълнолетни по време на работата си. Барксдейл следял децата чрез технологична група в област Сиатъл, докато работил като инженер в Google Kirkland, Washington. Той е уволнен през юли 2010, след като неговите действия са били докладвани на дружеството.


В случай, че е необходимо потвърждение, Бил Кугран, старши вицепрезидент в Google пусна следното изявление:


„Ние отхвърлихме Дейвид Барксдейл за нарушаване на строгата вътрешна политика за поверителност на Google. Ние контролираме внимателно броя на служителите, които имат достъп до нашите системи, и редовно обновяваме контрола по сигурността - значително увеличаваме времето прекарвано в одит ни Log файловете, за да се гарантира, че този контрол е ефективен. Казано така означава, че ограничен брой хора, винаги ще трябва да имат пълен достъп до системите ни, ако искаме те да оперират коректно - поради този факт ние приемаме всяко нарушение толкова сериозно.“


Според Джейсън Кинкейд в TechCrunch, Google казва, че това се е случвало и друг път в случай, в който не са замесени малолетни и непълнолетни.


Consumer Watchdog, групата, която наскоро пусна видео изобразяващo изпълнителния директор на Google Ерик Шмид, както един лош човекo-сладолед покани Google на конференция за обсъждане на сигурността и бизнес практиките.

 
 
 
X